čtvrtek 8. března 2018

Binární opce - proč neobchodovat za každou cenu


Binární opce jsou řadové finanční instrumenty. Obchodníci binárních opcí odhadují, zda cena zvoleného aktiva (například ropy, zlata či akcií významných světových společností) poroste, nebo zda bude klesat. Jako každý investiční nástroj mají také binární opce své kladné, ale i záporné stránky.

Klady binární opcí

Princip binárních opcí je více než snadný a ovládat obchodní platformu se investor naučí během několika minut. Navíc je možné si obchodování otestovat zcela bez rizika pomocí demo účtů. Právě jednoduchost bývá vyzdvihována jako hlavní přednost binárních opcí.
Pro obchodování binárních opcí nepotřebujete vysoký počáteční kapitál. Minimální vklad může být i 100$. Jednotlivé transakce je možné uzavírat od 5$ u minutových opcí a od 10$ u klasických opcí.  Obchodování binárních opcí je dostupné tedy pro většinu lidí. Navzdory malým investicím umožňují binární opce efektivně zhodnotit peníze investora.
Ještě před uzavřením každé transakce znáte maximální možnou ztrátu ale také zisk. Nemůže nastat situace, že byste ztratili víc, než investovanou částku. Binární obchodování vás tedy nemůže zadlužit a vždy přesně znáte riziko, které podstupujete.
Při obchodování s opcemi nenakupujete žádné podkladové aktivum, ale pouze spekulujete na jeho budoucí cenu. Úspěšnost binárního obchodování není fixována na aktuální ekonomickou situaci. Můžete tedy vydělávat bez ohledu na to, zda trh klesá nebo roste (zdroj).

Zápory binárních opcí

Všichni brokeři na binární opce tvoří trh a obchodují proti svým klientům. Úspěšné transakce klientů jsou ztrátou pro brokera a neúspěchy obchodníků jsou naopak přínosem pro brokera. Kvalitní brokeři ale nemají pouze tento zdroj příjmů, takže mohou při obchodování poskytovat své služby zcela nezaujatě.
Při spekulaci máte jen dvě možnosti, cena vzroste nebo klesne. Maximální zhodnocení aktiv se pohybuje okolo 85%. Pokud budete pouze náhodně tipovat, zákonitě budete prodělávat, jelikož šance na úspěch bude poloviční. Pravděpodobnost úspěchu lze ale díky technické a fundamentální analýze výrazně zvýšit.  
Vytvořit výnosnou strategii na binární opce není záležitost na jedno odpoledne. Pokud myslíte obchodování binárních opcí zcela vážně, připravte se, že budete nejprve muset investovat svůj čas a svoji energii do vzdělávání a cvičného obchodování.